Израелският министър на отбраната Йоав Галант обеща да изтрие Хамас от лицето

...
Израелският министър на отбраната Йоав Галант обеща да изтрие Хамас от лицето
Коментари Харесай

Израелският министър на отбраната: Ще изтрием “Хамас“ от лицето на земята

Израелският министър на отбраната Йоав Галант даде обещание да изтрие " Хамас "  от лицето на Земята, съобщава " Блумбърг ".
Прочетете още
" Казвам тук, на всички - ние ще унищожим това нещо, наречено " Хамас ", сподели Галант дружно с премиера Бенямин Нетаняху. Ще ги изтрием от лицето на Земята. "

Нетаняху сподели, че всеки член на " Хамас " е труп. Той разказа ужаса на нападението през уикенда, като сподели, че хора са били обезглавявани и дами са били изнасилвани. Той се закле да " смаже и унищожи " Хамас ". Лидерът на опозицията Бени Ганц загатна задаващата се наземна акция, защото публични лица споделиха, че в този момент всички израелци са бойци.

" Има време за война и време за мир, сподели Ганц. Сега е време за война. "

Припомняме, че в сряда новото държавно управление на единството алармира, че огромна сухопътна атака ще стартира скоро като възмездие за офанзива на екстремистичната формация, която умъртви 1200 души. Обръщението пристигна часове, след като държавният секретар Антъни Блинкън се насочи към Израел в опит да покаже поддръжката на Съединени американски щати. 

Израел спря електричеството в линията Газа, където въздушните удари продължиха.

" Хамас " държи незнаен брой израелци като заложници и публични лица допускат, че нашествието ще стартира, преди те да бъдат изведени на безвредно място.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху и някогашният шеф на Генералния щаб и водач на центристката опозиционна партия Бени Ганц се споразумяха да образуват изключително държавно управление. 

По време на боевете няма да се предизвиква никаква несвързана с тях политика или закони. Не се чака опозиционният лидер Яир Лапид да се причисли към изключителното правителство на този стадий. Арабската лига и папата приканиха за повдигане блокадата на Газа. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР